Om du fick möjligheten att bygga ditt drömhus på din drömtomt, vad skulle du göra då? Vår familj har fått den chansen och här kan ni följa resan till våra drömmars mål.

tisdag 23 december 2008

KUB - Väggar BV.

Så var det dags för väggarna i bottenvåningen!

Jag valde att bygga väggarna med ett KUB system, finns många anledningar men främst för att det var smidigt att bygga upp själv, det helt saknar köldbryggor samt att det ger en isolerad stenväg med lågt U-värde!

Finns lite olika märken, fick tyvärr erfara att några av leverantörerna var av sämre kvalité än själva blocken de säljer, valde tillslut Sundolitt blocken och de av två anledningar, en stabil leverantör och klart bäst pris.

Kortfattat bygger man ”lätt” upp väggarna med ihåliga legobitar av cellplast som betongbilen (pumpen) sedan fyller med fullflytbetong och över ett dygn har man en klar väg och hel ryggrad kvar ;o)

Då så

Pussel modell större ;o)










Efter par dagar var vi uppe med 7 block av 10, första varvet var trixigast sen var det bara att stapla på, hade jag dock gjort om det hade jag anpassat grundens mått efter blockens 4cm intervall och på så sätt sluppit anpassa blocken.




Notera de nedsänkta och infällda kanterna i portarna, dessa kommer isoleras för att inte blotta värmegolvet på utsidan huset.




Stefan byggde en jigg som vi handsågade alla (!) bocken i, den fungerade toppen!




En glad formstagare!



Gjuter man höga väggar med återfyllnad bakom behövs kontraforer (förstärkningar i väggen), det löstes genom att såga bort 60 cm av insidan på kubväggen och forma traditionell form över hålet, för att kunna få bort armeringsjärnen efter gjutningen drog vi dem igenom El VP rör.








Så var det dags för gjutning







Mer info hur man bygger KUB väggar hittar ni här:


Nästa

0 kommentarer:

Skicka en kommentar