Om du fick möjligheten att bygga ditt drömhus på din drömtomt, vad skulle du göra då? Vår familj har fått den chansen och här kan ni följa resan till våra drömmars mål.

måndag 27 april 2009

Kabeldragning!


Nu var det dags att dra alla kablar, jag hade haft bra med tid att planera alla rör, men helt klart är att det blev mer under resans gång, vågar inte räkna på hur många hundra meter VP-slag jag klämt upp, och detta bara i övervåningen.

Jag fick dit all el, alla larmkablar samt nätverk, telefon, antenn, tempgivare till alla rum, dessutom en multimediakanal mellan alla mediastationer, allt går ner till apparatrummet där allt kommer kopplas i infällda skåp. Tror att jag klämt in över 150 dosor på övervåningen!

Spotar och Downlight boxar blev en a-ha upplevelse, tanken var först att undvika spotlights och ha olika typer av släpljus, men allt eftersom idéerna växte blev det mer och mer spotar och boxar, att en plastbytta som max kan kosta 1 krona att tillverka kan kosta 70 är inget annat än imponerande!?!, blev tillslut ca 60 boxar installerade.

Elektrikern Kalle (som förövrigt är en otroligt trevlig kille) har varit stort stöd med alla frågor under resans gång, han kommer också koppla in allt när vi är klara med väggar och tak, återkommer i ämnet ;o)

Kalle tipsa om att öronen på boxarna bygger några millimeter vilket kan få till följd att taket inte blir slätt!!!! Sagt och gjort tog jag bort öronen med vinkelslipen som visade sig verktyget för jobbet, resterna hamnade på golvet....och på Glenn :oP.



En bild på Downlightboxarna från vinden, tätade ordentligt med par varv tejp mellan box och byggplast så att det inte blir ett hål i ångspärren...



Kabeln drar man enklast mellan glesen på insidan plasten, tänk på att det ska vara en speciell kabel till spottarna!, obervera att öronern är borta och boxarna är skruvade i sidan i stället...


Nästa

0 kommentarer:

Skicka en kommentar