Om du fick möjligheten att bygga ditt drömhus på din drömtomt, vad skulle du göra då? Vår familj har fått den chansen och här kan ni följa resan till våra drömmars mål.

lördag 1 maj 2010

Köket!

Så kom äntligen vårt efterlängtade kök!




Om Kök


Då vi haft en del kök genom åren ville vi få detta kök rätt, tanken var att alla arbetsplatser skulle vara vända mot ljuset och ifrån väggarna, drömmen var att få stå vänd mot utsikten och ljuset och arbeta, detta löste vi genom en maffig stor köksö med spis och vatten i, vid söderfönstret placerade vi diskbänken och längs väggen placerade vi skåpen, ugn, kyl & frys.

Det finns mycket att välja på när det gäller kök och under resans gång ändrade vi stil från det lite romaniska till det moderna, ett val vi är otroligt nöjda med.

Det blev tillslut ett kök från Ballingslöv i vitt med bänkskivor i vitoljad Ek-helstav, den måttbeställda diskbänken från Franke fick en modern stil utan droppkanter.

Vitvarorna är samtliga från Siemens och således i svart och rostfritt alla med den snygga neon blå färgen i displayerna, ur miljösynpunkt tog vi det bästa vi kunde tillgå dvs. energiklass A eller bätte, spisen är jag speciellt nöjd med då det är testvinnaren för induktionshällar 2010!, ut över den var Pyrolys på ugnen ett måste (självrengörande).

Köksfläkten heter Ikon och kommer ifrån Fjäråskupan och till den köptes en extern fläktmotor som jag placerade på vinden, detta för att slippa allt oväsen från fläkten. Värt att nämna är att den också måttbeställdes på höjden.

Några andra detaljer som vi var helt säkra på var bland annat de extra djupa bänkskivorna, de gör otroligt mycket både för utrymmet men ger även för intrycket av köket, en hel diskbänk var en annan sak vi ville ha då vi haft strul med våra nedsänkta hoar i tidigare kök.



Montering!


Först ut var att regla ut alla skåp 100mm för få plats med 70cm bänkarna....




..fanns naturligtvis möjlighet att välja till 70 stommar men i vårt fall kändes det som en onödig kostnad då vi inte kommer nyttja det extra utrymmet i skåpen.





Sen gick det av bara farten....







Den tillfälliga köksö vi haft sen vi flyttade in fick nu maka på sig till förmån för vår nya maffiga 90cm breda Köksö!, den lilla runda diskhon i ön avvaktar vi med att montera tills vi hittat rätt blandare....






ut över den saknas nu bara barstolarna framför ön samt väggpanelen under överskåpen (och då möjligen den där vinkylen under ugnen ;o).




Samma bild men ett halvår senare, det tar en himla tid att få dit de där socklarna ;o)







För dig som skall skaffa nytt kök kan jag rekommendera att "googla" upp trådarna "din absolut bästa köksdetalj" resp. "din absolut sämsta köksdetalj", där finns många tips!

Det tre viktigaste sakerna enligt mig är:
1. Ordentlig arbetsyta mellan vask och spis, minst 80 cm!
2. Kort avstånd mellan vask, diskmaskin och skåp.
3. Bolla med någon som kan kök, lätt att missa nått.


Vi vill också passa på att tacka Christel på Ballingslöv som var toppen och hjälpte oss när vi som bäst behövde det!, även till Björn som ordnade alla vitvaror.

Nästa

0 kommentarer:

Skicka en kommentar