Om du fick möjligheten att bygga ditt drömhus på din drömtomt, vad skulle du göra då? Vår familj har fått den chansen och här kan ni följa resan till våra drömmars mål.

fredag 24 april 2009

Vinden

Först ut var att gå över alla takstolar och se att vi inte missat något, slog i lite extra spik och vinklar på de bärande delarna i mitten av huset, hade sen tidigare monterat dubbla vinklar samt plåtband runt om mellan takstolar och hammarband.

Gången på vinden och vindsluckan blev nästa projekt på inrådan av Håkan, är ju betydligt enklare att bygga nu när det var öppet upp till vinden, vi spikade dit reglar på takstolarna (70 cm upp) och drog ast 6 st råspont i bred som gång, vi byggde i den höga delen och hela vägen för att senare kunna inspektera hela vinden.



Sen var det dags att bygga luftspalter mellan alla takstolar, Jonny tipsade om en klar produkt som Isover hade, en slags hård isoleringsskiva med vindpapp på, måttet på denna var anpassat till 120cc så det var bara trycka upp mellan takstolarna och häfta dit! Det fina är att de var billigare än de i kartong, dessutom var de tillverkade av 70% återvunnet material!
Klämde för säkerhets skull även dit en läkt i mitten som mothåll för isoleringen (lösullen)


Nästa

0 kommentarer:

Skicka en kommentar