Om du fick möjligheten att bygga ditt drömhus på din drömtomt, vad skulle du göra då? Vår familj har fått den chansen och här kan ni följa resan till våra drömmars mål.

fredag 24 april 2009

Trädgården

TADA! Gräsmattan på plats!




Vi tog ett break från byggandet och lade två helger på trädgården, det slog oss att barnen inte ska behöva springa om kring på en leråker i sommar så sagt och gjort blev ett samtal till Lasse som helhjärtat ställde upp med jord, grus och grym maskin för ändamålet!




Cissi visade sig vara en hejare på att köra minidumper, totalt körde vi upp och ut 70 kubik på en helg, vi tackar även våra grannar som stod ut med oljudet.




Sen var det dags att få det gräsmattan och uteplatsen i nivå med husets golv, var ett himla slit att göra för hand,(hmhm) eller om sanningen ska fram kom fyrhjulingen jag fick låna av Stefan väl till pass, körde några varv med en lastpall släpandes efter, blev kanon!




Sen var det dags för gräs! många rullar blev det, 8 pall, 3,4 ton.




Sen började vi med att lägga ut gräsmattan, jag rullade ut efter ett spänt snöre för att få en rak kant. Gräset rullades ut kant i kant. Det genomgående temat för tomten är runda former, dvs inga hörn, för att så symetriska runda böjar tog vi ut en radie med snöre.






Daniel kom till undsättning då arbetet var betydligt mer omfattande en vad vi trodde, han körde fyrhjulingen och hämta rullarna på gårdsplan för att sen köra upp och bära ut dem. Tack för all hjälp Daniel, din hjälp var ovärdelig!











Härär några bilder på resultatet, gräsmattan och vår runda uteplats blev grymt bra, uteplatsen ska få marksten men det kommer senare.















Nästa

0 kommentarer:

Skicka en kommentar