Om du fick möjligheten att bygga ditt drömhus på din drömtomt, vad skulle du göra då? Vår familj har fått den chansen och här kan ni följa resan till våra drömmars mål.

onsdag 29 april 2009

Gips, spackel och färg!!!

Nu skulle det äntligen bli rum då gipsen var på tur!

En del gips hade vi sen tidigare lyft in med kran, det resterande bar Cissi och hennes bror Niklas in (Tack Nicke).

Håkan och jag tog tag i högen och började skruva väggips, Cissi gick före och ljudisolerade inneväggarna med isolering, det hela rulla på bra och rum för rum växte huset fram!






Stefan körde igång med takgipsen, med ett grymt tempo, bandad gipsskruv, lyft och hjälp av Håkan rullade det på som tusan och efter par kvällar var det dags för de sista takgipsen i ryggåstaket.




För att underlätta jobbet i den höga delen fick vi låna en aluminiumställning av Tomas i Onsala, en kanonkille som verkligen ställt upp med grejer och ideer till bygget,(tack Tomas;o)

Jag, Stefan och Håkan fick upp gipsen i ryggåstaket för hand, gick bättre en väntat utan lift faktiskt, tog par timmar så var taket äntligen helt gipsat och klart.











Spackel och färg!

En ny kontakt för bygget blev Ola som vi tog in för att få släta väggar och tak och först ut blev att spackla och slipa alla ytor, Ola hade både handlag och de rätta maskinerna med sig, den bästa var nog Giraffen (som den kallas), en slipmaskin som ser ut som en kombination av en dammsugare och grästrimmer, en ruggit effektiv maskin som dessutom inte damma något.




När Ola var klar med spacklig och slipning var det dags för färg, tak och väggar sprutmålades först med grundfärg följt av täckärg, sista lagret täckfärg i taket drogs ut med roller, det var allt vi han med då tiden börjar bli knapp, resten får vi ta när vi flyttat in.







Nästa

2 kommentarer:

  1. hej.
    Fin blogg du har och vilket fantastiskt jobb ni gjort.
    Hur fungerar ditt lågenergihus?
    Har du några driftdata och tips efter att ha använt det ett tag?
    / henrik
    henrik_borjesson@bredband.net

    SvaraRadera
  2. Tack, vi är väldigt nöjda :)

    Ska jag vara ärlig har jag inte hunnit följa upp detta, men trots två rekordkalla vintrar indikerar elräkningarna att jag tänkt rätt, riktigt spännande blir det när huset är klart och allt är driftsatt.....
    Myser o se hur lite pumpen går när det ligger runt nollan ute..... :)

    /G..

    SvaraRadera