Om du fick möjligheten att bygga ditt drömhus på din drömtomt, vad skulle du göra då? Vår familj har fått den chansen och här kan ni följa resan till våra drömmars mål.

tisdag 1 december 2009

Tvättrummet

Så var det dags för projekt tvättrummet som faktiskt var en av det allra första sakerna vi började planera inför vårt nya hus, anledningen är en lång diskussion, men handlar i stort om att vi vill minimera allt onödigt arbete i framtiden för att på så sett få över mer fritid. Den optimala tvättstugan ligger enligt mig vägg i vägg med klädkammare utan massa garderober, men där tog det stopp då Cissi satte ner klackarna, så garderober fick det bli, men vi var helt överens om att tvättstugan skulle ligga på samma plan och i närheten av rummen och inte en våning ner då vi till varje pris vill slippa springa med tvätt i trappor vilket vi gjort i tidigare hus.

En annan sak som är viktigt är att organisera ordentligt så alla kan hjälpas åt, detta så att arbetet blir så smidigt som möjligt, tanken var första att vi skulle dubbla maskiner, senare upphöjda maskiner, men föll tillbaka på mycket bänkyta, får se om vi ändrar oss igen ;o)


Här några bilder under byggets gång, här pågår första strykningen tätskikt.




När det gäller material var det givet med klinkergolv, Cissi hittade en mycket snygg klinker som dessutom gick i hand med klinkergolvet i övriga huset.
När det kom till väggarna var det inte lika klart, vi funderade på kakel men valde tillslut väv av den enkla anledningen att vi inte ville att tvättstugan skulle kännas som ett badrum utan som ett vanligt rum, en annan praktisk sak är att man kan enkelt sätta upp diverse klädkrokar och hängare utan att få massa hål i kaklet med tiden, men rätt väv, lim och färg var dyrt så det hade förmodligen varit billigare med kakel.






Och lite maskiner och korgar senare, bara garderobsdörr, hyllor foder och en rund ho i bänken på det kvar.....





Utsikten i söderfönstret, inte fel att få stå i ljuset i stället för en mörk vrå.....



Nästa

0 kommentarer:

Skicka en kommentar