Om du fick möjligheten att bygga ditt drömhus på din drömtomt, vad skulle du göra då? Vår familj har fått den chansen och här kan ni följa resan till våra drömmars mål.

onsdag 29 april 2009

Isolering & Lösull

Efter alla rör och dosor var på plats klämde vi dit det sista lagret isolering på ytterväggarna, detta sista lager rullade v ut horisontellt, vi använde 10 meters rullar för att minimera köldbryggor, väggarna på övervåningen var nu isolerade med fyra lager på totalt 34cm. Här en bild i ett av våra badrum...




Så var det då äntligen dags att isolera vinden, Håkan ryckte i sina kontakter och vips var dagen för lösull inplanerad, Jag och Håkan lade par dagar för att täta till det sista, bl.a. byggde vi den höga innerväggen i ryggåstakets gavel som upptill är en yttervägg (i vinden), vi tog beslutet att bygga en tom vägg som sen fylls med lösull (fick ju ett ruggigt bra pris på lösullen ;o).

När killarna som blåste lösull väl kom tog det en eftermiddag och en förmiddag så var allt klart, dagen innan hade jag med spritpenna markerat höjden för killarna, vi blåste 60 cm med Paroc (Stenull) i hela taket, en given investering.










Nästa

0 kommentarer:

Skicka en kommentar