Om du fick möjligheten att bygga ditt drömhus på din drömtomt, vad skulle du göra då? Vår familj har fått den chansen och här kan ni följa resan till våra drömmars mål.

lördag 25 april 2009

Innetak

Äntligen var det dags att börja inne, var det här man såg fram emot när tankarna om eget bygge växte fram.

Byggplasten skulle nu upp med början i taket, tricket här är att få det hela rakt (häfta längs en sida hela vägen sedan mitten rätt över för att avsluta åt vardera sida), det var väll i detta momentet man skulle lånat målarens styltor, den första ställningen var knappast godkänd ;o)








Efter det rullade jag och Håkan vidare med takgles, blev lite dubbelarbete då vi växlade av glesen med kortlingar, detta för att få den tilltänkta takpanelen åt samma håll i hela huset, jag var inne på en bred liggande takpanel, men efter att blivit sågad av atikten och Cissi kommer huset få vita släta tak så småningom.







Som ett skott inställde sig Kalle (svärfar) för att dra sitt strå till stacken nämligen isoleringen!
Nu var det dags för de tjocka isolieringsskivorna i ytterväggarna och Kalle körde på tills det hela var klart (tack Kalle)

Sen spann vi vidare med byggplasten på väggarna, reglade upp 2”2 på insidan plasten vilket gör att man kan dra all el på insidan plasten, på det sättet får man en hel ångspärr, dvs slipper göra massa hål för rör och dosor/uttag i denna ack så viktiga ångspärr (Gör detta om ni bygger nytt hus!), dessutom växlar man senare av med ett extra lager isolering (4e lagret) vilket minimerar köldbryggor!, upp till en tredjedel av isoleringen får man ha innan för plasten. Tänk på att tejpa ALLA skarvar på byggplasten!!!





Nästa

0 kommentarer:

Skicka en kommentar