Om du fick möjligheten att bygga ditt drömhus på din drömtomt, vad skulle du göra då? Vår familj har fått den chansen och här kan ni följa resan till våra drömmars mål.

fredag 15 juli 2022

POOL - Del 5. Premiärbad & Poolskydd

ÄNTLIGEN POOLPREMIÄR!!!😃





Så suuuupernöjd va!!! 😃 Poolfärgen blev exakt som vi drömt om och lagom till semestern och dagen till ära hade vi 30 grader varmt i Göteborg 👌




Poolskydd

Finns ju en uppsjö med olika typer av poolskydd och det enklaste skyddet att ta av och på poolen är väl förmodligen det bästa, i vårt fall begränsar ju både form och typ av pool så vi valde ett poolskydd man rullar upp på stång.

Efter att ha sonderat marknaden föll valet på ett poolskydd i klar plast, dels att det inbjuder till bad då man ser poolen även när poolen är täckt men även för värmens skull då ett klart poolskydd ger varmare pool (växthusprincipen typ). 

Gunbodakapell drog längsta stråt i urvalet av poolskyddsleverantör och jag måste säga att de levererade ett perfekt skydd trots en komplicerad ritning. (Tack för en strålande insatts!)

Vi är så nöjda med resultatet .. och ja, kapellet är på poolen nedan.... 😊


Poolskyddsförvaring

Poolskyddsstång inhandlades från Poolklubben, valde den då den helt är i metall samt har växel på veven så den är lättare att veva in, leveransen gick blixtsnabbt och jag kunde montera ihop den dagen efter beställning :)




Reningsanläggning

Filter: Det är i grunden en vanlig reningsanläggning bestående av en trefascirkulationspump, stort sandfilter samt en separat UV-renare. Två inlopp och utlopp via skimmer och bottenventil.

Kemi: Efter att ha använt Aktivtsyre i SPA-baljan i många år med goda erfarenheter kommer vi testa puckar med Aktivt syre och algmedel till pool för att försöka slippa klor. Det går åt två puckar i veckan till 40m3 vatten samt lite extra algmedel i flytande form, förhoppningen är ju att vår UV-renare ska ta det sista.


Overflow

Eftersom bad till semestern stod högst upp på listan prioriterades overflow funktionen tillfälligt ner.
Har också tänkt om lite kring hur funktionen skall regleras, mycket på grund av att vi gått i taket med elen upp till poolen. Initialt hade jag tänkt starta vattenfallet över poolkanten med en extra pump via husets styrsystem och App i telefonen. 

Men för att snabbt komma i mål kommer jag använda mig av en trevägsventil och den befintliga cirkulationspumpen, Tanken är att när man vrider över ventilen från skimmer till bottenventilen på det vattenfyllda diket kommer vatten nivån att stiga i poolen tills det rinner över poolväggen ner tillbaka i diket.

Anledningen till att vi unikt använder båda systemen är för att jag vill slippa vattenfallsljudet dygnet runt samt att man sliper den stora avkylning ett kontinuerligt vattenfall ger. En annan fördel är ju att man enklare kan täcka poolen.

Flödet i poolen kommer alltså normalt gå via skimmer med par centimeter lägre nivå för lek & bad, Overflown kör vi vid de där speciella tillfällena. 😊

Rent tekniskt är det dock inte lätt att lösa, speciellt cirkulationen av vattnet i diket så det inte blir dåligt när man kör via skimmer.




Poolområde, Belysning och Värme  - (Kommer inom kort då det pågår för fullt hemma)



0 kommentarer:

Skicka en kommentar