Om du fick möjligheten att bygga ditt drömhus på din drömtomt, vad skulle du göra då? Vår familj har fått den chansen och här kan ni följa resan till våra drömmars mål.

tisdag 26 april 2022

POOL - Del 2. Markarbeten

När väl tanken rotat sig om en Infinity pool i etage i vårt vackra berg fanns det ingen väg tillbaka. 




Poolen kommer ha en rund form framtill så vi både kan se den från huset och samtidigt få Infinitykänslan mot havet. Det blir en friformspool då berget begränsar möjligheterna till traditionell form. Från ovan kommer poolen ungefär se ut som ett kaffefilter med Overflow på den runda delen mot utsikten och inbyggd trappa i den lilla delen mot berget.





Först ut efter att vi bestämt plats och form var att dra fram alla rör med poolvärme, el, vatten och avlopp. Det är lättare sagt en gjort på toppen av ett berg men skam den som ger sig. Blev ju tyvärr att lyfta en del nylagd marksten så man kunde göra ett dike för rören mellan huset och poolen.




Vi lånade hem en mingrävare från vår kompis Emanuel så vi kunde flytta lite sten från poolområdet. Vi svetsade på en dragkula på plogbladet och kunde på så sett sen dra med oss stenmassorna på en kärra bakom grävmaskinen, flaket var hydrauliskt tippbart vilket var ett stort plus!




För att få bort lite toppar och jämna till berget hyrde vi en elektrisk bergborrmaskin med vattenkyld borrkrona från Hilti, kan inte annat än säga vilken fantastisk maskin, ett hål med djup på 30 cm med denna borrkrona om 35mm tog ca 1 minut mot de ca 10-15 minuter jag nötte samma djup med Hiltis största slagborrmaskin.....och om den skvätter vatten?...svar JA! 




När marken var i rätt nivå la vi ut dräneringsslang runt poolen och drog dessa till en dränbrunn i anslutning till poolen. Par släplass grus och någon vända med Padda och vi var framme för poolbygget!







0 kommentarer:

Skicka en kommentar